Al nostre centre, aquests dies s'ha duit a terme uns tallers de sensibilització "Tothom compta, tothom brilla" amb la participació i col.laboració de Patricia Carmona i Elena Prous. Els objectius eren:
Empoderar l'alumnat i la comunitat educativa que se sent diferent per qüestions de diversitat funcional.
Promoure l'empatia i sensibilitzar sobre la necessitat d'autonomia de totes les persones i la interdependència, l'ajuda mútua i la cooperació com a estratègia de transformació social.
El 24 de març va començar la recollida porta a porta al nostre centre.
L’encarregada de treure el fems cada dia és l’empresa de neteja. Però, la nostra col.laboració és molt important per poder-ho fer bé.
Aquest calendari estarà a totes les aules per a tenir-ne coneixement alumnat i professorat.
Dimecres 26 de març de les 19h fins les 21h, va tenir lloc la xerrada "Educar en y para el conflicto" al Saló d'actes de l'IES Joan Ramis i Ramis, de la mà d'en Paco Cascón, un professional amb una destacada trajectòria en l'àmbit de l'educació per a la pau i la resolució de conflictes.
Aquest acte va estar organitzar per les directores de les escoles de Maó i es va convidar a les famílies i professorat de tots els centres educatius.
Realment va ser de gran interès. Es va centrar en què el repte és aprendre a viure amb els conflictes que tenim i aprendre a educar-nos en una sèrie d'habilitats i eines per abordar els conflictes quan tot just estan començant, sense esperar a la violència, i d'una forma positiva.
S'ha de fer un treball socioafectiu des de tots els ambits (familiar, escolar...)
Aquí teniu alguns documents que us poden ser útils i un tros d'un vídeo molt curt, d'una entrevista seva.
Els dies 19, 20 i 21 de març vam celebrarem la XXX Setmana Cultural.
Aquest any es va dedicar a la gastronomia menorquina. Es van organitzar diverses activitats: sortides, tallers, elaboració de receptes, tast...
Han estat uns dies per aprendre i gaudir tots junts.
Bon menjar!
Treballant la carta. Vam fer una petició a l'Ajuntament de canviar el nom d'una senyal que hi ha arribant a l'escola.
Posa: Verge del Carme.
Volem: CEIP Mare de Déu del Carme.
Vam visitar l'Ajuntament i en el saló vam llegir la carta i ens van explicar un poc el funcionament.
El passat dijous 27 vam celebrar el dijous Jarder a l'escola.
Aquest any hem fet la celebració dins el centre, cadascuna de les classes ha anat disfressada d'un color.
Després del pati, hem realitzat una festa amb música perquè tots els fillets i les filletes poguessin veure les disfresses dels altres grups.
DONATIU BERENAR SOLIDARI
Recordau que vam fer el berenar solidari de coca i xocolati abans de Nadal?
Els doblers recaptats, 404€, han estat donats, a l'entitat CREU ROJA València.
Gràcies a tothom per a la vostra col.laboració!
El dijous 16 de gener, l’alumnat va berenar pa amb sobrassada torrada, per celebrar la diada de Menorca. Com cada any l’AFA i l’escola van fer la convidada. Agraïm a les famílies la seva col·laboració per poder portar-ho a terme.
NADALES AL PATI
El darrer dia del trimestre, abans de les vacances, tota l'escola va sortir al pati, per grups, a cantar les Nadales que haviem cantat a les escales interiors durant el desembre. Aquesta vegada, enlloc de dedicar-les a les famílies, les va gaudir la resta de classes.
Va ser una novetat i realment emocionant!
Presentem els resultats de la recollida de material per la Dana de València, moltes gràcies a totes les famílies per la vostre col·laboració.
Avui ha tingut lloc a la biblioteca de la nostra escola, una xerrada amb col.loqui sobre LA COEDUCACIÓ a càrrec de Maria Gelabert, psicòloga i terapeuta familiar.
Què és per noltros? Eduquem igual a un fillet que a una filleta? I les famílies, què hi podem fer?
Un espai a on compartir experiències, i a on, entre tothom, i amb l'assessorament professional, trobar maneres per millorar la nostra societat.
Ha estat molt interessant!
Let 's Clean Up Europe és un programa europeu que promou la reducció, reutilització i reciclatge de residus a través d'accions de participació ciutadana i voluntariat.
Es tracta d'una acció comuna a tota Europa, per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada al nostre entorn i promoure'n la recollida.
Les accions de neteja es podien dur a terme entre el 20 de setembre i el 20 de desembre. La nostra escola ha netejat els espais interiors i exteriors propers del centre educatiu.
Durant una setmana, cada grup d'alumnes s'ha repartit per les diverses zones de l'escola i han recollit el fems.
Tot el que s'ha arreplegat, s'ha deixat al pati per veure el volum de deixalles trobades. En total, uns 67 kg!!
Avui hem anat a Mercadal a recollir el guardó del programa de centres eco-ambientals al qual pertany la nostra escola. L'alumnat de l'escola ha recollit el guardó i unes bosses individuals amb alguns presents (boc and roll, tassa per beure, llibreta). També han presentat una funció de teatre d'Impro-show que farà participar a l'alumnat present a la sala. En acabar, han convidat l'alumnat a menjar coques salades i dolces i beure aigua o sucs.
Dimecres, 30 d'octubre, vam celebrar la festa de TOTS SANTS, amb la participació de les famílies en la preparació i l'elaboració dels bunyols.