En Ricard, mestre de l'hort i d'Ed. Física de la nostra escola, ha estat convidat al IX Simposio de Docentes a Valsaín (Segovia) per compartir amb altres docents, la feina que es fa amb els nostres infants en temes ecoambientals.
Els objectius són:
Crear un espai de formació , trobada, reflexió i intercanvi d'idees per a impulsar projectes experiències en educació ambiental entre docents.
Posar en valor el treball en xarxa.
Donar a conèixer iniciatives, projectes innovadors i nous marcs teòrics.
Aquest és el póster que en Ricard ha preparat per exposar a la trobada.
Com a tots els finals de curs, el nostre centre torna a organitzar, durant la jornada lectiva, jocs educatius, un partit de colpbol i repartiment d'un polo de gel pel darrer dia d'escola.
Aquí us deixam una mostra de les activitats organitzades.
Els dies 3, 4, 5, 6 i 7 de juny, volem celebrar el Dia Mundial de la Bicicleta.
És per aquest motiu que us animem a que vingueu amb els vostres fills i filles amb bicicleta, patins o patinet (i amb un casc) a l’escola, depèn de l'edat.
Podeu venir tota la setmana amb aquest transport o triar el dia o dies de la setmana que us vagin millor.
Recordeu que, per anar a l’escola, hi ha un carril-bici nou, que va paral·lel a tota la via ronda.
Amb aquesta acció, la comissió de medi ambient de l’escola vol potenciar l’ús del transport no contaminant i sostenible.
La setmana passada va venir a l’escola la psicòloga Maria Gelabert i vam realitzar uns tallers de coeducació amb tot l’alumnat de primària. Aquesta activitat forma part de les proposades des de Convivèxit per treballar la igualtat a les escoles.
El curs passat ja vam realitzar un taller amb el claustre i esperam poder oferir-ne un per a famílies el curs que ve.
MAÓ+FLORS
Enguany, el tema de Maó+Flors és “La poesia i la literatura”. Es celebrarà la setmana del 11 i 19 de maig, sent els dies 18 i 19 el cap de setmana dels dies oficials del programa.
Sa nostra escola ha decorat el plafó amb multitud de precioses i elaborades flors i una poesia del glossador i pare de la nostra escola, Joan Moll.
Cada cicle/nivell ha elaborat una part emprant, principalment, material reciclat com fulls de llibres vells i taps de suro.
L'exposició es situarà a l'entrada del Parc d'Es Freginal per Costa d'en Deià.
Aquest plafó és retornat a l'escola, a l'entrada del primer pis, i formarà part de l'extensió de la biblioteca, dedicada a la poesia.
VISITA PROGRAMA PARLEM CATALÀ
Durant dos dies, els grups de 4t, 5è i 6è de la nostra escola han acollit durant els matins a un grup d'alumnes de 6è del CEIP Verge de Lluc de Palma de Mallorca que formaven part del Programa Parlem Català. Es tracta de realitzar intercanvis entre centres educatius dels territoris de parla catalana, on es pretén afavorir la interacció d'experiències amb la finalitat d'impulsar el desenvolupament de les competències lingüístiques en llengua catalana de l'alumnat.
En una de les activitats programades, hi havia en Joan Moll (pare nostro i glosador) i Joan Carles Villalonga (a la guitarra).
DIA DEL LLIBRE
El dimecres 24 d’abril hem celebrat a l’escola el DIA DEL LLIBRE. El dia abans va ploure i vam quedar a les aules amb la sorpresa d'un regal d'un llibre per grup, de la nostra Associació de famílies. Moltes gràcies!
A més a més, cada infant va dur de casa un llibre, o dos...
En el cas d'Educació Infantil, el van compartir a l’hora del pati amb la resta de companys/es.
En el cas de UEECO i Educació Primària, el van deixar en préstec durant una setmana a un altre infant del seu cicle.
Aquí us deixam unes quantes fotos!
Bones lectures i BON DIA DEL LLIBRE 2024!!!
VISITA PROJECTE ERASMUS
La setmana del 15 al 19 d'abril, el CEIP Mare de Déu del Carme va rebre la visita de vuit alumnes i quatre mestres de l'escola "A. Bertolucci del Fiorentino" de Capannori (Lucca, Itàlia) dins el marc del projecte d'Erasmus que aquesta escola italiana porta a terme.
L'alumnat visitant va acompanyar als grups de 6è del nostre centre, compartint les diferents activitats educatives que es van realitzar.
L'objectiu de la visita era poder observar com es treballen diferents àrees i l'aplicació de les noves tecnologies. A més d'observar tots els engranatges del centre per poder tenir una línea vertical d'aprenentatge dels més petits fins al més grans. Destacar el treball mediambiental i les feines d'hort. També van poder observar el treball d'inclusió del centre a totes les etapes.
Altres activitats van ser: "Observadors de la mar" del GOB i "El joc de La Mola-una gimcana històrica".
Avui hem realitzat el simulacre d'evacuació d'emergència en el nostre centre. Aquesta pràctica pretèn aconseguir l'entrenament i la correcció d'hàbits de les persones que el formen, tenint en compte els condicionaments físics i ambientals de cada edifici.
L’objectiu principal és aconseguir implantar una cultura de prevenció tant a les persones treballadores com a l'alumnat, de manera que es puguin plantejar en el futur simulacres sense avís previ.
Les situacions d'emergència possibles poden ser: Incendi, avís de bomba, inundacions, fuga de gas, accident greu d’alumne, professorat, o personal del centre, i qualsevol altra tipus d’alarma que justifiqui l’evacuació de l’edifici.
Aquesta vegada, hem comptat amb la col.laboració de l'equip de bombers i bomberes de Menorca.
Durant tota la setmana, s'han anat fent diferents activitats per celebrar el Dia de la Dona a la nostra escola:
1) Treball conjunt sobre el tema de l'afectivitat i l'amor, elaborat per una alumna en pràctiques de Pedagogia
2) Entrevistes presencials a dones que tenen un vincle especial amb algun infant o professorat a les aules
Si clicau damunt les imatges, podreu informar-vos de tot el que s'ha desenvolupat.
DIA DE LA DONA
Amb motiu de la setmana del Dia de la Dona (8 de març), es va convidar a l'aula de 6èB a Margarita Huguet, guanyadora del premi Goya 2024, per la millor directora de producció de la pel.lícula "La sociedad de la nieve" de Juan Antonio Bayona, pel vincle afectiu que la uneix a dos fillets de la classe.
El Goya va passar per totes les mans d'uns infants emocionats.
Va explicar tant la seva trajectoria personal i professional a l'alumnat que va acabar amb una entrevista plena de bones preguntes.
Els valors rebuts, des de la seva experiència, són: bona actitud, compromís, responsabilitat, constància, esforç i feina en equip, entre altres.
Un privilegi haver-la conegut!!
RECOLLIDA DE FEMS
Dia 26 de gener, cada any es celebra el dia Mundial de l'Educació Ambiental i la nostra escola ho ha volgut celebrar, encara que dies més tard, amb una neteja dels espais interiors i exteriors propers del centre educatiu.
Durant tres dies, cada grup d'alumnes s'ha repartit per les diverses zones de l'escola i han recollit el fems. L'objectiu de l'activitat era concienciar-nos del que no feim bé.
Tot el que s'ha arreplegat, s'ha deixat al pati per veure el volum de deixalles trobades. En total, uns 152 kg!! Unes xifres elevadíssimes!! Fins i tot més altes que el curs passat! Aquí podeu veure la diferència.
Què podem fer? Fer-ho bé! Clica damunt la imatge.
CARNAVAL 2024
Avui, Dijous Jarder, hem celebrat el Carnaval a l'escola.
Aquest any la temàtica és “La natura” i, com us hauran informat, cada classe ha anat disfressada en relació a aquest tema: pagesos i pageses, poriols, fesols, arbres fruiters i fruites, abelles i flors i espantaocells.
Després del pati s'ha realitzat una desfilada amb música carnavalesca perquè tots els fillets i les filletes poguessin veure les disfresses dels altres grups.
Hem xalat molt!
donatiu berenar solidari
Recordau que vam fer el berenar solidari de coca i xocolati abans de Nadal?
Els doblers recaptats, 487,60€, han estat donats, a parts iguals, a les associacions CREU ROJA I TEA.
Gràcies a tothom!
Dimarts 16 de gener, l’AFA i l’escola van convidar a tot l’alumnat a berenar pa amb sobrassada torrada, per celebrar la diada de Menorca.
Vam gaudir d'un bon dia i un bon menjar!
DIA MUNDIAL DE LA INFÀNCIA
El XII Parlament Infantil de les Illes Balears s'ha celebrat avui, Dia Mundial de la Infància, a la Sala de Plens del Parlament, a Palma. Es tracta d'una efemèride dedicada a reflexionar sobre els drets de la infància, a celebrar-los i a imaginar noves maneres de fer-los realitat, arreu del món i, també, al nostre entorn més proper.
La temàtica d'enguany ha estat la creació de l'anomenat Mural dels Drets, que posa l'atenció en la protecció i la prevenció de la violència que pateixen la infància i l'adolescència.
El Grup de Participació Infantil de Maó participa, com cada any, en aquesta trobada dels grups de participació infantil de les Illes Balears, amb les seves representants: Emma Martín, Sofia Orfila, Mitsuki Coll i Neus Mas (alumna de 5è de la nostra escola), que han llegit el manifest amb les principals conclusions extretes de la feina realitzada per tot el grup de Maó.
Posteriorment, durant el mes de desembre, el Grup de Participació Infantil pintarà el Mural dels Drets al parc Infantil de Molí des Pla.
La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, juntament amb la Conselleria d'Educació i Universitats i el Departament de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació del Consell de Menorca, ha fet entrega avui dels guardons i certificats de participació del Programa de Centres Ecoambientals 2022-2023. Enguany han estat premiats un total de 15 escoles i instituts de Menorca pels seus projectes sobre educació ambiental i desenvolupament sostenible.
La nostra escola ha rebut també el guardó que certifica haver assolit els objectius d'ambientalització marcats pel programa al llarg de dos cursos.
Dimarts, 30 d'octubre, a la nostra escola vam celebrar la festa de TOTS SANTS, amb la participació de les famílies per col.laborar en la preparació i l'elaboració dels bunyols.
Amb mel o amb sucre, com cada any, els bunyols vam menjar i boníssims els vam trobar!!
L'AFA ha organitzat un mattí ben entretingut al pati del poliesportiu de l'escola amb propostes de joc en família: construccions amb lego, jocs de cartes, manualitats, circuit d'skate, partides d'escacs, contacontes pels més petits, venda de creps...
La propera heu de tornar i conviden a més famílies a provar-ho.
Hem xalat molt!
La Comissió de Medi Ambient del nostre centre educatiu ha organitzat una anada a peu a l'escola per avui, fent-la coincidir amb el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic del passat dimecres 24.
Alumnes, famílies i professorat s'han trobat a un dels tres punts de la tortuga 4 per seguir la ruta dels Camins Escolars fins arribar a l'escola.
Sempre que es pugui és molt saludable i gens contaminant anar a peu!